Автобусна почивка на о-с Тасос

Изпрати запитване

Можете да се свържете с нас и на номер 0898525253. Виж всички възможности в страницата ни за контакти.

Дестинация

През Септември на о-в Тасос

 • Информация
 • Програма
 • Дестинация

През Септември на о-в Тасос


thassos-island-flowers.jpg

Ценa: 285 лв

остров Тасос – Кавала – Александруполис – Порто Лагос

отпътуване от Добрич, Варна и Бургас


Нека да посрещнем на най-прекрасните изгреви на остров Тасос! Да се насладим на дни, озарени от топлото лятно слънце и прохладни вечери в подножието на планината…


 

Разгледайте остров Тасос  от един различен ъгъл…

 

4 Дни / 3 Нощувки 

Цена: 285 лв.

Дата:  04.09.2020 


Отпътуване рано сутринта от: 


– 04:00ч. от Добрич / при минимум 12 туриста доплащане – 12 лв в двете посоки /

– 05:00 часа от Варна – ул. „Антим І”

– 07:30 ч. от Бургас – бензиностанцията OMV / срещу Мак Драйв /


Маршрут: Добрич – Варна – Бургас – Свиленград – Александруполис – Керамоти – о-в Тасос – Кавала – Порто Лагос


Първи ден 


Около обяд пристигаме в разположения на Егейско море град Александруполис. Ще се разходим на площада с прочутия фар, който със своята височина се е превърнал в емблематичен символ на града. Кратка почивка с възможност да опитаме от вкусния гръцки гирос. Отпътуваме за Керамоти, от където с ферибот отплаваме за о-в Тасос. Ще разгледаме новата столица на острова – гр.Тасос /Лименас /- старата агора, светилището на Нептун и на Дионисий, крайбрежната улица със сувенири, малки кокетни хотелчета, магазини и кафенета. Следва разходка в старата столица Панагиа, запазила старата си градска архитектура с тесни улички и белосани къщи покрити с каменни плочи. Ще посетим и старинна рафинерия на потомствени производители на зехтин, с презентация на производството и възможност за закупуване на студено пресован зехтин и местно производство маслини. Настаняване. Нощувка.


Втори ден 


Закуска. Денят ни ще започне с целодневна автобусна обиколка на остров Тасос – вечно зеленият, изумруден остров, истинско съкровище за Гърция. Първо ще посетим залива на русалките „Алики” – основна забележителност на остров Тасос.  Следва посещение на женския манастир „ Св. Архангел Михаил”. За любителите на средиземноморската кухня ще спрем за обяд във втория по големина град на остров Тасос – Лименария. Ще имаме възможнос25.07.2019; 05.09.20198.06.2020 ; 04.09.2019 т да опитаме вкусния гръцки гирос, да похапнем прясна рибка, да пийнем по чаша ароматно узо, в кокетните крайбрежни ресторантчета, да се насладим на спокойствието на този невероятно красив град. Ще посетим магазин и работилница за сребърна и златна бижутерия”Ирис”.  Ще се любуваме на прекрасни заливи и градини с маслинови дървета. Следобед се връщаме в хотела и след кратка почивка ще посетим гръцка таверна, където под звуците на сиртаки и с аромата на узо ще се насладим на гръцката музика, ще потанцуваме и ще опитаме от вкусните гръцки гозби / по желание – 25 евро /. Ще видим типични гръцки хора, танца с огъня а за финал ще счупим и по някоя чиния!!! Връщане в хотела. Нощувка.


Трети ден 


Закуска. Свободно време за разходка или плаж.

Отправяме се към един от емблематичните плажове на остров Тасос – Golden Beach. Плажът разполага със широка ивица от няколко километра и е удостоен с два сини флага. Невероятно съчетание за хора, търсещи комбинацията слънце, море и планина едновременно. 

Късния следобед, за любителите на планината предлагаме Бонус екскурзия : “В полите на планината Ипсарио”. Разходката по маркираната екопътека разкрива много впечатляващи гледки, съчетали спокойната синева на Егейско море, с богатата зеленина на околните хълмовете.  Времетраенето на разходката е около два часа* време в които ще преоткриете неподправения чар на острова.

Нощувка.


Четвърти ден


Закуска. Отпътуваме от остров Тасос и се отправяме към град Кавала. Разхождайки се по тесните калдъръмени улички на един от най-старите градове в Европа ще се полюбуваме на архитектура от преди няколко века, китно украсени къщи и малки семейни магазинчета и кафенета. Именно Кавала е родното място на една от най-ярките личности в историята на града – Мохамед Али. Ще чуем историята за неговата любов към земята на която е роден и израснал. Отправяме се към прочутия шедьовър на египетската архитектура Имарет – съчетание на джамия, училище по коран и армейска сграда с изглед към намиращото се под него пристанище. Тази историческа ориенталска сграда е реставрирана през 2004 г. и е една от архитектурните забележителности на Кавала днес .

Следва посещение на Крепостната стена на града, наричана още „венецианската крепост“ – построена от император

Юстиниан І в опитите си да опаси града от варварски набези. В средата на ХVІ-ти век етническият грък Ибрахим паша – велик везир на турския султан Сюлейман Великолепни, допринася за просперитета и разцвета на Кавала, като реставрира импозантния Аквеадукт. Ще се любуваме на невероятна гледка към единственият амфитеатрално построен град – едно от големите пристанища на Гърция. Ще видим църквата ”Успение Богородично”, къщата на Мохамед Али и паметника построен от жителите на гр.Кавала от благодарност за делата му. Отправяме се към новата част на града. Спираме за кратка фото сесия с прочутите камъни, на които е стоял Апостол Павел и е проповядвал християнството, стъпвайки за първи път в Европа. Ще видим новото кметство на града – сградата която напомня на унгарски замък, тютюневите фабрики, превърнати в търговски центрове, пристанищния булевард с огромни палмови дървета и др.  Свободно време. Отправяме към малкото китно селце Порто Лагос, където ще посетим сгушения в красива езерна лагуна манастир “Свети Никола”, както и църквата “Успение Богородично” Ще чуете вълнуващата история за чудото случило се през 2005 година, ще почувствате присъствието на Дева Мария по тези места.

Отпътуваме за България. Пристигаме в Бургас и Варна късно през нощта на същия ден.


Пакетната цена включва:


 • Транспорт с лицензиран за международни превози автобус

 • 3 нощувки и 3 закуски в хотел 2/3* или студио

 • Посещение на град Александруполис

 • Посещение на манастира “ Свети Николай” и църквата “Успение Богодорично” в Порто Лагос

 • Обзорна екскурзия на Кавала

 • Еднодневна обиколка на остров Тасос

 • Пешеходна обиколка на столицата Лименас

 • Посещение на старинна рафинерия за добиване на зехтин и презентация на производството с възможност за закупуване на студено пресован зехтин.

 • Медицинска застраховка

 • Водач от Агенцията

 • Всички пътни и административни разходи


Пакетната цена не включва:


 • Отпътуване от Добрич / при минимум 12 туриста / – 12 лева

 • Фериботни- пътни такси -10 евро (задължително се заплащат)

 • Входна такса (по желание):крепостната стена в Кавала – 2 евро.

 • Посещение на таверна с музика на живо и включена вечеря – 25 евро

 • Доплащане за медицинска застраховка за лица от 70 г до 80 г- 10 лв

 • лица над 80 г. се застраховат самостоятелно срещу доплащане.


Отстъпки:


 • за деца до 12 ненавършени години, настанени с двама възрастни – 30 лева


Забележки:


 • Пътува се с лична карта или задграничен паспорт

 • Няма визов режим.

 • За деца под 18 години, пътуващи с единия родител или без родители, задължително се изисква нотариално заверено пълномощно от другия родител / родители (оригинал и фотокопие), както и копие от акта за раждане.

 • Туроператора си запазва правото за промяна на реда на провеждане на мероприятията спрямо възможността за осъществяването им.

 • От 01.01.18 г. във всички хотели в Гърция се въвежда задължителна общинска такса, която се заплаща лично от туристите на място в хотела.

• за 5* хотели – 4 евро /стая/ нощувка

• за 4* хотели – 3 евро /стая/ нощувка

• за 3* хотели – 1.50 евро /стая/ нощувка

• за 2*, 1* хотели – 0.50 евро /стая/ нощувка


ЗАБЕЛЕЖКА:

*Бонус екскурзията се провежда при подходящи метеорологични условия. При разходка по екопътеката препоръчваме на туристите да си носят удобни и леки спортни обувки.

През Септември на о-в Тасос


Първи ден

Около обяд пристигаме в разположения на Егейско море град Александруполис. Ще се разходим на площада с прочутия фар, който със своята височина се е превърнал в емблематичен символ на града. Кратка почивка с възможност да опитаме от вкусния гръцки гирос. Отпътуваме за Керамоти, от където с ферибот отплаваме за о-в Тасос. Ще разгледаме новата столица на острова – гр.Тасос /Лименас /- старата агора, светилището на Нептун и на Дионисий, крайбрежната улица със сувенири, малки кокетни хотелчета, магазини и кафенета. Следва разходка в старата столица Панагиа, запазила старата си градска архитектура с тесни улички и белосани къщи покрити с каменни плочи. Ще посетим и старинна рафинерия на потомствени производители на зехтин, с презентация на производството и възможност за закупуване на студено пресован зехтин и местно производство маслини. Настаняване. Нощувка.

 

Втори ден

Закуска. Денят ни ще започне с целодневна автобусна обиколка на остров Тасос – вечно зеленият, изумруден остров, истинско съкровище за Гърция. Първо ще посетим залива на русалките „Алики” – основна забележителност на остров Тасос.  Следва посещение на женския манастир „ Св. Архангел Михаил”. За любителите на средиземноморската кухня ще спрем за обяд във втория по големина град на остров Тасос – Лименария. Ще имаме възможнос25.07.2019; 05.09.20198.06.2020 ; 04.09.2019 т да опитаме вкусния гръцки гирос, да похапнем прясна рибка, да пийнем по чаша ароматно узо, в кокетните крайбрежни ресторантчета, да се насладим на спокойствието на този невероятно красив град. Ще посетим магазин и работилница за сребърна и златна бижутерия”Ирис”.  Ще се любуваме на прекрасни заливи и градини с маслинови дървета. Следобед се връщаме в хотела и след кратка почивка ще посетим гръцка таверна, където под звуците на сиртаки и с аромата на узо ще се насладим на гръцката музика, ще потанцуваме и ще опитаме от вкусните гръцки гозби / по желание – 25 евро /. Ще видим типични гръцки хора, танца с огъня а за финал ще счупим и по някоя чиния!!! Връщане в хотела. Нощувка.

 

Трети ден 

Закуска. Свободно време за разходка или плаж.

Отправяме се към един от емблематичните плажове на остров Тасос – Golden Beach. Плажът разполага със широка ивица от няколко километра и е удостоен с два сини флага. Невероятно съчетание за хора, търсещи комбинацията слънце, море и планина едновременно. 

Късния следобед, за любителите на планината предлагаме Бонус екскурзия : “В полите на планината Ипсарио”. Разходката по маркираната екопътека разкрива много впечатляващи гледки, съчетали спокойната синева на Егейско море, с богатата зеленина на околните хълмовете.  Времетраенето на разходката е около два часа* време в които ще преоткриете неподправения чар на острова.

Нощувка.

 

Четвърти ден

Закуска. Отпътуваме от остров Тасос и се отправяме към град Кавала. Разхождайки се по тесните калдъръмени улички на един от най-старите градове в Европа ще се полюбуваме на архитектура от преди няколко века, китно украсени къщи и малки семейни магазинчета и кафенета. Именно Кавала е родното място на една от най-ярките личности в историята на града – Мохамед Али. Ще чуем историята за неговата любов към земята на която е роден и израснал. Отправяме се към прочутия шедьовър на египетската архитектура Имарет – съчетание на джамия, училище по коран и армейска сграда с изглед към намиращото се под него пристанище. Тази историческа ориенталска сграда е реставрирана през 2004 г. и е една от архитектурните забележителности на Кавала днес .

Следва посещение на Крепостната стена на града, наричана още „венецианската крепост“ – построена от император

Юстиниан І в опитите си да опаси града от варварски набези. В средата на ХVІ-ти век етническият грък Ибрахим паша – велик везир на турския султан Сюлейман Великолепни, допринася за просперитета и разцвета на Кавала, като реставрира импозантния Аквеадукт. Ще се любуваме на невероятна гледка към единственият амфитеатрално построен град – едно от големите пристанища на Гърция. Ще видим църквата ”Успение Богородично”, къщата на Мохамед Али и паметника построен от жителите на гр.Кавала от благодарност за делата му. Отправяме се към новата част на града. Спираме за кратка фото сесия с прочутите камъни, на които е стоял Апостол Павел и е проповядвал християнството, стъпвайки за първи път в Европа. Ще видим новото кметство на града – сградата която напомня на унгарски замък, тютюневите фабрики, превърнати в търговски центрове, пристанищния булевард с огромни палмови дървета и др.  Свободно време. Отправяме към малкото китно селце Порто Лагос, където ще посетим сгушения в красива езерна лагуна манастир “Свети Никола”, както и църквата “Успение Богородично” Ще чуете вълнуващата история за чудото случило се през 2005 година, ще почувствате присъствието на Дева Мария по тези места.

Отпътуваме за България. Пристигаме в Бургас и Варна късно през нощта на същия ден.

 

Гърция

Гърция

Гърция предлага безброй преживявания, пейзажи и атракции. Тя е пулсиращите нощни клубове на Миконос и древната красота на Делос, величието на Делфи и Янина, на скалистите склонове на остров Крит и буйните диви цветя през пролетта. Тя е ослепителната светлина на слънцето на Миконос, меланхолията на Солун, вкуса на домашно приготвен tzatziki (гръцки сос), клюките в kafeneia (кафенета). Тя е Партенона, самотен и девствен – величествен над разрастващата се Атина.

Гърция е страна със светло минало и много бурни моменти през времето. Високата оценка от постиженията през класическото си минало има тенденция да засенчи развитието й като свободна нация около периода на войната за независимост от турците през 1821 г.. Много гърци, пропити с романтичния идеал за Гърция на Перикъл и Партенона са в безгрижно вярване, че Гърция днес е жива модерна европейска държава. Това донякъде е така, тук езиците на новите емигрантски общности от Балканите, Африка и Азия, дори и на емигранти от ЕС, допринасят за статута на Гърция като едно от по-новите мултикултурните общества в Европа.

Както през 1983 г. се присъединиха към ЕС, Гърция изглеждаше консервативна, аграрна общност, известна със зехтин, преврати, плажове и острови. Тогава е можело да отнеме до две години да получиш стационарен телефон за дома – сега гърците могат да се похвалят с повече мобилни телефони отколкото фиксирани телефони. Интернет „горещи точки“ никнат като гъби, колата била като привилегия на богатите, сега е потребителска стока и се ползва от мнозинството. Докато да спиш по плажовете е било задължително преживяване за пътуващите в безгрижните „70”, туризма сега е най-категорично поставен в центъра на икономиката и е държавен приоритет.

 

Това е създало смесени чувства за посетителите: по-добри съоръжения неизбежно са на по-високи цени, бързото и безопасно пътуване по море е заменило романтичното придвижване с лодка до скалистите острови, здравословната домашно приготвена храна може да бъде трудно да се намери на фона на преяждане с такос, суши или пържено агне, домашния уют на стаите за гости където полъчаваш приятелски поздрав Kalimera (добро утро) са заменени от самостоятелни апартамента.

 

И все пак фактът, че Гърция продължава да се радва на стабилен приток на чуждестранни посетители е лесно да се обясни. Гръцкия народ, които все още са добре ориентирани към гостите си, именно те са лицето на Гърция. Без непобедимата сърдечност на самите гърци, Гърция ще бъде съвсем различно място. Страстта им за живот, любопитството им и тяхната безрезервна гостоприемност към посетителите са това, което прави посещението в страната неизбежно незабравимо. Гърците могат да проклинат късмета си на моменти, недоверието към техните политици под „смазващите“ колела на бюрокрацията – факт от живота, но те поддържат тяхната радост от живота, спонтанността си, своя оптимизъм.

 

Така че извода е прост: да решите какво точно от Гърция искате да изпитате. След това да го откриете тук.

 

Как да се отблагодарим

В ресторантите тези разходи обикновено са включени в сметката и надплащане не се очаква (както е в Северна Америка), ако услугата Ви е допаднала можете да оставите повече отколкото е написано на сметката Ви. Таксиметровите шофьори обикновено очакват да закръглите цената на сметката, а хотелския персонал, които ви помага с багажа към вашата хотелска стая или служителя на ферибота обикновено очакват малък бакшиш между € 1 и € 3.

 

Атина

Гръцката столица е в процес на радикален период на обновяване, тя е от градовете, които не спират да го правят. Великолепната Акропола, увенчана с емблематичния Партенон, се издига над града, и гледа как модерния метрополис се развива. Атина сега е видно по-богата, по-сложен и космополитен град. Промяната е очевидна в постепенно облагородяване на местата за изкуство и свободно време из града, и в начина на живот на тенденциозните атиняни. Стилни нови ресторанти, магазини и реконструирани хотели продължават да се отварят.

Може би най-сериозната промяна е в историческия център, почти неузнаваем, тъй като автомобилите са били забранени, с най-значимите древни места превърнали града в това, което сега е най-дългата и може би най-зашеметяващата пешеходната алея на Европа. Този огромен археологически парк е събрал в едно минало и настояще, културния и социалния живот на града отново кипят около древните паметници и околните квартали. Атина остава град на противоречия, както разочароващ, така и съблазнителен. Това е най-старият град в Европа, но все още в състояние на преход. Това е един от най-безопасните и оживени градове в Европа – опияняващ микс от история и нрави с неоспорима градска душа.

 

Повечето от посетителите ще си тръгнат впечатлени от хармоничния и спокоен начин на живот, впечатлени от мястото където хората да намират време за безкрайните си кафета и вечерни разходки, да обядват до късно и да се насладят на нощния живот на града, дълго след като останалата част от Европа вече са си легнали. Атиняните са първи в дебатите и постоянно се оплакват от града и многото мъ недостатъци, но повечето не искат и да чуят за възможността да живея никъде другаде.

 

Летища

Атина се обслужва от Venizelos International Airport(ATH), нс 27 километра източно от Атина.

Летището, наречен така в чест на водещ политик от 20-ти век, разполага с всички стандартни удобства като кафенета, ресторанти и банки, страхотни магазини и хотели. Ако имате време си струва да посетите малък археологически музей на територията на летището.

Вътрешните полети

По-голямата част от вътрешните полети се изпълняват от Olympic Airlines с няколко ежедневни полети до Солун, Ираклио, Миконос и Санторини, Родос и всички гръцки летища

Aegean Airlines се конкурира с „Олимпик” по най-популярните вътрешни линии. Изпълняват се и редица международни олети.

 

Александруполис

Пристанищен град, Александруполис е най-големият град в Източна Тракия и ост за пътуване в четирите посоки. Всеки, който е тръгнал за Турция или България, преминава през Александруполис, а през лятото става претъпкано с туристи, чакащи за фериботи до Самотраки и други острови в Егейско море на североизток.

 

Летище

Летището в Александруполис „Dimokritos” е разположено на 7 километра източно от града.

 

Корфу

Корфу (Керкира) е вторият по големина и най-зеленият остров на Йонийско море. Също така е и най-известния. Тя е Омировата „красива и богата земя“ и последната спирка на Одисей по пътя към дома си в Итака.

С най-високите нива на валежи десетки зеленчуци и билки виреят тук, особено през пролетта. С изкусителен пейзаж на диви цветя и кипариси или блестящи изгледи на маслинови горички, Корфу се приема като един от най-красивите острови на Гърция.

 

Крит

Крит е по-скоро като малък остров-държава в Гърция. Това не е просто най-големият остров, но може би най-интересния и разнообразен. Неговата забележителна история е навсякъде из острова – в руините на минойския дворец в Кносос, във венецианските крепости на Ретимнон, в старите джамии и византийски манастири около пещерата, която е родното място на легендарния Зевс. Венецианското пристанище на Хания в Западен Крит е едно от най-емоционален места в Гърция, Ираклио е динамичен град, пети по големина в Гърция.

Крит е известен с природната си красота и разнообразен ландшафт. Спектакъл от планински вериги, осеяни с пещери, нарязан от драматични клисури, които преливат към морето. Подсилен интериор с изпъстрени и обширни плата и плодородни равнини. Спокойно може да се похвали с гора от палмови дървета по плажовете на южния бряг и някои от най-красивите плажове и изолирани заливи.

Критяните са горди и гостоприемни хора, които поддържат тяхната култура и обичаи, и по-специално тяхната силна музикална традиция. При обиколка ю на острова ще намерите традиционни планински села и селскостопански селища, малко засегнати от туризма. Младите може и да са иновативно мислещи, но все пак ще се натъкнете на овчари и техните стадата или пък на мъж в традиционната местна рокля.

Крит има съмнителната чест да бъде домакин на близо една четвърт от туристите в Гърция. Голяма част от северното крайбрежие е застроено с разглезени хотели и изобилстват евтини пакет за туризъм, но острова е достатъчно голям да предложи на ентусиазираните пътници да намерят тихо селище на брега на морето, за да го изследват.

 

Игуменица

Игуменица е на края на линията за северозападна Гърция, натоварен, безхарактерен пристанищен град. Това е мястото където можете да вземете ферибота до Италия или Корфу. Въпреки че Игуменица не е туристическа дестинация може да се ползва магистралата Егнатия – Одос свързваща Игуменица с Истанбул, която прави града водещо товарно пристанище.

 

Йонийски острови

Трудно ще бъде Йонийските острови да не Ви допаднат – архипелаг, който минава по западното крайбрежие на континенталната част на Гърция и включва Корфу, Паксос, Лефкада, Итака, Кефалония и Закинтос. Тяхната природна красота обгръща всеки посетител – маслинови горички, интригуващ планински пехзаж и преливащи се цветов на водите на Йонийско море – чудесна оферта за приключенци търсещи убежище, култура, както и великолепни плажове.

Всеки остров е с различни традиции, кухня и архитектура – останали влияния на бивши окупационните сили като венецианците, френцузите и британците. Тези влияния са очевидни в град Корфу, където можете да гледате мач по крикет на площада, да се почерпите с вино по парижки стил или да се скитате през уличките на града във венециански стил. Също така приветливи са посещенията под формата на инвазия с туристически пакет на плажа, но това е нормално за тази част на Гърция. Тук е много лесно да се изолирате далеч от утъпкания туристически маршрут, да откриете Вашия собствен залив в някоя лодка, да се скитат през маслинови горички или да се натъкнете на автентичен kafeneio (кафе-къща). Културните авантюристи могат да изследват крепости, византийски църкви и Омировите земи.

Кулинарното изкушение на Йонийското пътуване: отдадете се на пресни, щедри порции от местни ястия, поднесени с огромно парче от местните Filoxenia (гостоприемство).

 

Итака

Умалително, Ithaki, е диаманта на йонийците. Смята се, че тук е митичния дом на Одисей на Омир, където верната му съпруга Пенелопа търпеливо чака неговото завръщане у дома. Този спокоен остров има два големи полуострова – съединени чрез тесен провлак, с отвесни скали, стръмни планински проходи и заливи с кипариси и маслинови горички. Сгушени около този компактен скъпоценен камък са красиви селца за риболов и дискретни каменисти заливи. Манастири и църкви предлагат византийски изкушения и прекрасни гледки. Местните хора тук с право се гордее с техния остров.

 

Лесбос (Митилини)

Третият по големина остров в Гърция, след Крит и остров Евбея, Лесбос (Митилини) е плодородна земя и тук изглежда винаги правят нещата с голям замах. Около 11 милиона маслинови дървета се придържат към скалистите хълмове на Лесбос, което дава прекрасен златист отенък на пейзажа; острова произвежда половината от „Узо”-то в света, спиртна напитка с аромат на анасон, почитана като национален дух на Гърция.

Според великите древни философи Аристотел и Епикур изключително философска академия процъфтява на острова. Най-известна, обаче, е Сафо, от най-големите поети на древна Гърция. Нейната чувствена, страстна поезия, очевидно избрана от група женски поклонници, подхранва култ, който привлича лесбийки от цял свят, за да отдадат почит на поетесата в Skala Eresou, на запад от Лесбос, където е роден тя около 630 г. пр. Хр.

 

Миконос

Миконос блести щастливо под слънцето и носи обаятелна репутация на скъпо място с много показност. Извън това Миконос е очарователно и изключително забавни мястото, където понякога неистов микс от почиващи тълпи от някой круизен кораб се смесват с позьорството на някоя знаменитост в очарованието този традиционен цикладски лабиринт. Местните хора са имали 40 години, за да се усвоят туризма, но не са загубили своята гръцка идентичност в това.

Бъдете подготвени обаче за смазващата обикновения човек гледка на „безделник” като начин на живот на острова. Добавете към всичко това и близкия свещен остров Делос, и Миконос наистина оживява с репутация на страхотна дестинация.

 

Олимпия

С безброй скъпи сувенирни магазини и заведения за хранене, „модерното село” Олимпия безсрамно привлича стотици хиляди туристи, които постоянно се изсипват тук по пътя им към Древна Олимпия. Въпреки това, градът е далеч от кича. Освен добре поддържани улици има и много красиви места за разходка, включително и по поречието на река Kladeos. Само на 500 метра южно от града е Древна Олимпия, един от най-богатите на история красиви исторически обекти. Опитайте се да се отправите натам, предвидете няколко спокойни минути преди да пристигнат ордите с туристи и влизането на стадиона е гаранция, че ще настръхнете.

 

Санторини (Тира)

Наистина Символ, баснословния Санторини заслужава всички суперлативи. Дори и най-преситения пътешественик се поддава на страхотната драма на този сюрреалистичен пейзаж, реликва от това, което е може би е най-голямото вулканично изригване в писаната история. Неизбежно е да не споделите това с ордите от други посетители. Прегърнете се и се насладете.

Брега и стената от разноцветни скали е наистина страхотна гледка. Ако искате да изпитате пълно драматично въздействие, то си струва пристигете с по-бавна лодка с открити палуби, а не чрез фериботи.

Санторини е известен със своите грандиозни залези. Село Ойя, в северната част на острова, е изключително популярно място за гледане на залез слънце, защото има непрекъснат огрев на слънцето, тъй като то най-последно потъва пред хоризонта. Направете своя избор, обаче. Можете да се насладите на залеза от почти навсякъде по протежение на ръба на калдерата, особено ако искате да избегнете понякога трескава тълпа да Ви смаже в Ойя.

 

Тасос

Детски игри по пясъчните плажове и много зеленина правят Тасос един от най-популярните гръцки острови за семейства, макар че привлича и много младежи. В действителност Тасос е много по-посещавани от местните жители на България и Румъния. И, тъй като е само на 10 км от Кавала, Тасос е лесно достъпен за независими пътници, преминаващи северната част на Гърция или Турция.

Въпреки, че е в голяма близост до континента и е наистина претъпкан през юли и август, на Тасос дори и тогава има много празни плажове и скрити заливи, закътани в боровите си гори брегове. Остров Тасос има дълга и разнообразна история и отлично запазени археологически забележителности, които разказва част от историята. Няколко гръко-римски останки в града, потопени древни кариери за мрамор, византийски манастири и неолитни гробници представляват исторически атракции на острова.

 

Солун

Ако Ви се прииска да се похвалите, че сте били някъде в Северна Гърция, Солун е мястото от където да започнете. Втория по големина град в Гърция с културния си капитал Солун Ви позволява да се отдадете на хубава храна, греховни сладкиши, ултра-шик места за пазаруване, енергичен нощен живот и толкова концерти, изкуство и събития, които не можете да проследите в един ден.

Какво наистина прави атмосферата на Солун такава: трайните символи от славнота си история, „White Tower” и кафенетата по бреговата алея по пътя до византийските стени, точно над на Горния Град (Ано Поли), един приказен квартал с доста традиционни къщи и мирни улички. Под от тях са впечатляващи сгради като Църквата на Агиос Димитриос от 4-ти век с претенции да бъде най-голямата в Гърция, огромната Римска Ротонда, Арката на Галерий в Kamara.Генерално консулство на Република България

Солун, Гърция, ул. Н. Ману N12, ул. Е. Абот N1

Пощенски код: 54643 Солун

Тел.: 0030 2310 829210, 

Тел.: 0030 2310 869 495

Факс: 0030 2310 854 004

E-mail:consulate.thessaloniki@mfa.bg


Посолство на Република България

Атина, ГърцияАдрес: Палео Психико, ул. “Стратигу Калари” 33А, Атина, п.к. 15452

тел.: 0030 210 6748 105/108

Fax: 0030 210 6748 130

e-mail:Embassy.Athens@mfa.bg


Източник на информацията за контакт:

Министерство на външните работи на Република България

http://www.mfa.bg/bg/ 

Други оферти