Почивка в Черна гора Комбинирана програма - отиване с автобус,
  • Почивка в Черна гора Комбинирана програма - отиване с автобус, връщане със самолет 5 нощувки
  • Почивка в Черна гора Комбинирана програма - отиване с автобус, връщане със самолет 5 нощувки
  • Почивка в Черна гора Комбинирана програма - отиване с автобус, връщане със самолет 5 нощувки
  • Почивка в Черна гора Комбинирана програма - отиване с автобус, връщане със самолет 5 нощувки
  • Почивка в Черна гора Комбинирана програма - отиване с автобус, връщане със самолет 5 нощувки

Почивка в Черна гора Комбинирана програма - отиване с автобус, връщане със самолет 5 нощувки

309.00 BGN

Отпътуване от София в 20.00 ч по маршрут Калотина-Ниш-Кралево-Подгорица-Будва.


Пристигане преди обяд в Будва. Туристическа обиколка на Будва. Туристическата програма пешеходна разходка в Стария град на Будва. Историческата част на Будва е комбинация от тесни улички и малки площади, съхранили ценни паметници от различни култури, някои от които са църквата „Св. Троица“, катедралата „Св. Йоан“ и Цитаделата, откъдето се открива прекрасна гледка към близкия о-в Свети Никола и цялата Будванска ривиера. Днес Будва е най-желаната туристическа дестинация в Черна гора. Освен с естествената си красота и исторически паметници, градът впечатлява с 21 километрова крайбрежна алея и 17 уникални плажа. Будва е и град на театъра, фестивалите и тържествата. През активния сезон градът се превръща в лятна сцена за културни и музикални продукции. Настаняване в хотел на Будванската ревиера. Свободно време. Вечеря. Нощувка


Закуска. Свободно време или по желание екскурзия до най-южния фиорд - Бока Которска (доп. заплащане). Посещение на Котор - градът е един от обектите на световното културно наследство на ЮНЕСКО, като се отличава със старинното си пристанище и внушителните крепостни стени. Пешеходна обиколка в Стария град – главния площад, часовниковата кула, византийския дворец, църквите Св. Николай Чудотворец, Св.Лука, Св. Мария, катедралата Св. Трифон и др. Следва посещение на Пераст - най-малкото градче в Которския залив. Градът е запазил средиземноморския си облик и аристократизъм непокътнати до наши дни. Пешеходна разходка в Пераст и по желание /при подходящи метеорологични условия/ - разходка с лодка до острова Богородица от Скалата. На малкия остров е построена църква, посветена на Дева Мария, към нея функционира и музей. /плаване - около 5 минути до острова, цена на корабчето - 5 евро двупосочно с включена входна такса за музея към манастира /. Връщане в хотела. Нощувка.


Закуска. Свободно време или по желание екскурзия до Дубровник (доп. заплащане). Дубровник е един от най-красивите и най-добре запазените средновековни средиземноморски градове, с богато културно и историческо наследство. Дубровник е изпълнен с живот през цялата година. Градът е под закрилата на ЮНЕСКО. Старият град е завършен през 13-ти век и е почти непроменен до наши дни. Зад градските стени на стария град цари удивителна атмосфера. Площадите и малките алеи, кафетата и баровете са изпълнени с хора, а чистите плажове и кристалните морски води, заобикалящи града, грабват посетителите с неустоим средиземноморски чар. Разглеждане на улица „Страдун“, големия и малкия фонтан на Онуфрий, двореца Княжев двор, двореца Спонза, църквата „Св. Спас“, францисканския манастир и една от най-старите действащи аптеки в Европа, която е в експлоатация от 1391 г., Доминиканския манастир, градската часовникова кула, Дубровнишката катедрала, църквата „Св. Влах“ (покровителя на града), паметника на Орландо, паметника на Иван Гундулич. Да се разходите из стария град на Дубровник, опасан от величествени градски стени, сред старинните мраморни улици, означава да извървите девет века история, докосвайки се до магията на историята, изкуството, и архитектурата на тази изумителна страна. Връщане в хотела. Нощувка.


Закуска. Свободно време или по желание екскурзия - Минитур Черна гора(доп. заплащане). Екскурзията е предназначена за туристи, които искат да се докоснат до историята на Черна гора. Посещава се старата кралска столица - Цетине, религиозен и културен център на Черна гора, където ще имате възможност да посетите манастира св. Петър Цетински, където се съхраняват някои от най-ценните християнски реликви - дясната ръка на св. Йоан Кръстител, части от Светия кръст и реликви на Св. Петър Цетински. Цетине се нарича още град на музеите. Докато се разхождате из центъра на града, на всяка крачка можете да видите доказателства за славното миналото на града и държавата. Дворецът на крал Никола е една от най-известните туристически забележителности. В близост се намира и галерията на изкуството, където могат да се видят творбите най-популярните художници на Черна гора. Пътуването продължава до селището Нейгуши - родното село на династията Петрович, където ще имате възможност да дегустирате традиционни местни специалитети: сирене, домашно приготвена пушена шунка и мед. След това, спускайки се към Бока Которска ще се насладите на прекрасен изглед на серпентините на Ловчен. Ако се интересувате от история и недокосната природна красота е наслада за сетивата ви, то вие ще се насладите на това пътуване. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.


Закуска. Свободно време или по желание екскурзия до Херцег Нови. Екскурзията започва от пристанището в Тиват, откъдето ще отплавате и ще стигнете по вода до Херцег нови - известен като Слънчевият град или градът на цветята, тъй като в градът изобилстват много различни и необичайни видове растения. Следва пешеходна обиколка на стария град Херцег Нови - културни и исторически паметници, църкви, манастири, фонтани, дворци и др. Красотата на града се дължи на различните култури, достигнали до града през вековете и оказали влияние върху днешния облик на града. / около един час е разходката в стария град/. Следва посещение на известния като един от най-чистите плажове в света - плажа Жанице, където ще имате около час и половина за плуване и почивка. След това се посещава Синята пещера, където ще имате възможност да плувате на едно от най-красивите и уникални места в залива Бока Которска. И след всичко това е планиран рибен обяд на лодката. Следва Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.


Освобождаване на хотела. Трансфер до летище Дубровник в обявения от фирмата партньор час за отпътуване. Полет в 12:15 ч. за София. Пристигане на летище София в 14:20 ч.


<table width="738" cellspacing="0" cellpadding="0" border="0"> <colgroup><col width="299" style="width:224pt" /> <col width="439" style="width:329pt" /> </colgroup> <tbody> <tr height="20" style="height:15.0pt"> <td height="20" style="height:15.0pt">Връщане на дата: 20.09.2017</td> <td>FB 8796&nbsp; /&nbsp; 12:15 - 14:20 (времената са местни)</td> </tr> <tr height="20" style="height:15.0pt"> <td height="20" style="height:15.0pt">Авиокомпания:</td> <td><span style="font-size: 9pt;"><span style="color: black;">Bulgaria air</span></span></td> </tr> <tr height="20" style="height:15.0pt"> <td height="20" style="height:15.0pt">Тип самолет:</td> <td><span style="font-size: 9pt;"><span style="color: black;">E 90<br /> </span></span></td> </tr> <tr height="20" style="height:15.0pt"> <td height="20" style="height:15.0pt">Адрес на авиокомпанията:</td> <td><span style="font-size: 9pt;"><span style="color: black;">гр. София, бул. &quot;Брюксел&quot; 1</span></span></td> </tr> </tbody> </table> <br />


Транспорт с лицензиран автобус по описания маршрут. Чартърен полет Дубровник – София на връщане. Летищни такси - (Съгласно промените в чл. 80 от Закон за туризма в цената са включени летищни такси - 20 евро на човек). Багаж до 20 кг. чекиран и до 7 кг. ръчен (на човек). 5 нощувки в района на Будванската ревиера в хотел 2/3* със закуска и вечеря. Посещение на Стария град на Будва (без включени входни такси за обектите). Медицинска застраховка в ЗАД „Алианц България“, с Асистанс, с покритие 5000 евро за лица до 65 години.


Такса гориво - начислява се при промяна на цените на горивата (виж забележката най- долу). Туристическа градска такса (ще се заплаща в България най-късно до 20 дни преди датата на отпътуване). Разходи от личен характер. Допълнителни екскурзии (ще се заявяват и заплащат предварително в България). Мед. застраховка на ЗАД „Алианц България“, с покритие 5000 евро за лица от 65 до 69 години - доплащане 10 лв. Мед. застраховка на ЗАД „Алианц България“, с покритие 5000 евро за лица от 70 години до 79 години - доплащане 20 лв. Застраховка "Отмяна на пътуване" - доплащането е в зависимост от цената на закупения пакет и срока на анулация. Предлагаме възможност за добавяне на такава в деня на сключване на договора, съгласно условията на ЗАД "Алианц България", гр.София, бул.Княз Ал.Дондуков №59, ЕИК 040638060, тел. +359 2 930 23 55


Цените с включени отстъпки за ранно записване са валидни само при направена резервация и плащане до обявените за всеки хотел дати. Не се допускат никакви промени при вече направена и платена резервация за ранно записване. При невъзможност на туриста да пътува при резервация за ранно записване, внесените и платени суми не се възстановяват. В случай на отказ от пътуване при направена и платена резервация по ранно записване, сумата може да се използва за друга дата на пътуване с допълнително заплащане по стандартните тарифи, само ако са спазени сроковете за отказ от пътуване съгласно договор с клиента.


Медицинската застраховка по пакетите за организирано пътуване е на ЗАД “ Алианц България”. Съгласно Общите условия по застраховката „Помощ при пътуване” при необходимост от медицинска помощ, Застрахованият лично или чрез упълномощено от него медицинско или друго лице, е длъжен незабавно да се свърже с Асистанс компанията "КОРИС БЪЛГАРИЯ" ООД на тел. +359 2 90 30 112, е-mail: operations@coris.bg и да предаде необходимата информация на български или английски език. В случай, че Застрахованият не изпълни това задължение и не уведоми Асистанс компанията, като при това самостоятелно или чрез друго лице организира оказването на медицинска помощ, при предявяване на претенция към Застрахователя след завръщането си в България, той му възстановява разходи до 100 (сто) Евро, независимо от размера на действително извършените и при условие, че събитието е покрито по условията на застраховката. При настаняването в тройни стаи (TRPL; DBL + ex. bed), третото легло е допълнително, тип разтегателно и за него се заплаща по-малко. При настаняване на 2 възрастни с 1 или 2 деца (DBL + 1 chd; DBL + 2 chd), третото и четвъртото легло винаги са допълнителни, тип разтегателни. Децата ползват намаления, само ако са настанени в стая с двама пълноплащащи възрастни. Стаи с изглед към морето, се гарантират само след предварително направена резервация за такава и е възможно само в хотелите, в които има обявено доплащане за такъв тип стая. Настаняването в хотелите е след 14:00 ч., а освобождаването на стаите е до 12:00 ч. в деня на отпътуване. В деня на пристигане преди 14:00 ч. и в деня на напускане след 12:00 ч. всички услуги в хотелите се ползват срещу заплащане, включително храни и напитки. Броя на храненията в хотелите съответства на броя резервирани нощувки. При резервация за 7 нощувки се ползват 7 закуски, 7 вечери или същия брой обяди и междинни хранения, ако хотелът е на all inclusive. Туроператорът не носи отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването или престоя в съответния хотел. Всеки хотел определя индивидуално цените и условията за ползване на допълнителните услуги на територията на хотелския комплекс. Туроператорът и местните партньори могат да указват съдействие в случай на нужда от медицинска помощ, но не носят отговорност при неспазване на общите условия на застрахователя от страна на потребителя.


Минимален брой за осъществяване на пътуването - 30 човека Срок за уведомяване при недостатъчен брой записани туристи 7 дни преди отпътуване Начин на плащане: 30 % депозит при записване, доплащане 20 дни преди датата на отпътуване с изключение на резервации направени по ранно записване. Необходими докъменти за пътуване: валиден международен паспорт или лична карта Деца пътуващи с един или без родители, представят нотарилна декларация от единия или двамата родители Визов режим: няма изисквания за визи ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица № 13160163100000016 / 21.06.2017 на ЗАД "Алианц България" - гр. София, бул. Княз Ал. Дондуков №59, ЕИК 040638060, тел. +359 2 930 23 55 Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на ЗАД "Алианц България". Поради постоянно променящите се цени на горивата, авиокомпаниите могат да начислят т.нар. горивна такса /fuel surcharge/. В такъв случай към цената на пътуването ще се добави и фактическата стойност на горивната такса, изчислена по формула, обяснена по-долу и тя е дължима за всички резервации за полета, за които тя се начислява, без значение кога са направени те. Ако има такова изменение, информация за стойността му се публикувана 20 дни преди датата на съответния полет и тази информация се предава на клиентите за този полет и те могат да заплатят тази горивна такса до 7 дни преди отпътуването в агенцията, където са направили резервацията /за записвания по-малко от 20 дни преди съответния полет важи същата обявената горивна такса, ако има такава/. Цените на самолетните билети в тези оферти са калкулирани при следните цени на горивата: София: 600 долара на тон; Дубровник: 600 долара на тон. Формулата за изчисляване на нетната горивна такса е: ((X-Y) x Z) + ((X1-Y1) x Z1)/брой седалки = НЕТНА ГОРИВНА ТАКСА, където X е актуалната цена на горивото към дадена дата /преди или по време на полетната програма/, Y е гореописаната цена на горивото, заложена в офертите, а Z - средния разход на гориво в тонове по летателна отсечка София - Дубровник /X1, Y1 и Z1 представляват същите описани по-горе компоненти, но по летателна отсечка Дубровник - София/.<div style="text-align: center;"><img height="182" width="276" alt="" src="http://www.emeraldbg.com/img/upl/image/montenegro/dubrovnik%203.jpg" /><img height="182" width="276" alt="" src="http://www.emeraldbg.com/img/upl/image/montenegro/dubrovnik%20.jpg" /> <img height="182" width="276" alt="" src="http://www.emeraldbg.com/img/upl/image/montenegro/dubrovnik_1(1).jpg" /></div> <br /> <strong>Цени:</strong> възрастен -45 евро , дете до 12 г.- 27 евро<br /> <strong>Цената включва: </strong>Транспорт с автобус от хотела до Стария град на Дубровник и&nbsp; екскурзовод на български/руски език/черногорски език.<br /> <strong>Цената не включва: </strong>Лични разходи, входни такси за посещаваните обекти.<br /> Дубровник е един от най-красивите и най-добре запазените средновековни средиземноморски градове, с богато културно и историческо наследство. Дубровник е изпълнен с живот през цялата година. Градът е под закрилата на ЮНЕСКО. Старият град е завършен през 13-ти век и е почти непроменен до наши дни. Зад градските стени на стария град цари удивителна атмосфера. Площадите и малките алеи, кафетата и баровете са изпълнени с хора, а чистите плажове и кристалните морски води, заобикалящи града, грабват посетителите с неустоим средиземноморски чар.<br /> Екскурзията започва със Стария град на Дубровник и разглеждане на улица &bdquo;Страдун&ldquo;, големия и малкия фонтан на Онуфрий, двореца Княжев двор, двореца Спонза, църквата &bdquo;Св. Спас&ldquo;, францисканския манастир и аптеката, доминиканския манастир, градската часовникова кула, дубровнишката катедрала, църквата &bdquo;Св. Влах&ldquo; (покровителя на града), паметника на Орландо, паметника на Иван Гундулич. Да се разходите из стария град на Дубровник, опасан от величествени градски стени, сред старинните мраморни улици, означава да извървите девет века история, докосвайки се до магията на историята, изкуството,&nbsp; и архитектурата на тази изумителна страна. Свободно време в Дубровник.<br /> <br /> <br />


<div style="text-align: center;"><img height="182" width="276" alt="" src="http://www.emeraldbg.com/img/upl/image/montenegro/Budva-01.jpg" /><img height="182" width="273" alt="" src="http://www.emeraldbg.com/img/upl/image/montenegro/budva-old-town-montenegro-copyright-r-webber-8397.jpg" /><img height="182" width="276" alt="" src="http://www.emeraldbg.com/img/upl/image/montenegro/content_hotel_56fdfe12471ec8_38970551.jpg" /></div> <strong>Цени:</strong> включена в цената на пакета.<br /> <strong>Цената включва: </strong>Екскурзовод на руски, английски или черногорски език.<br /> <strong>Цената не включва: </strong>Лични разходи, входни такси за посещаваните обекти.<br /> Наричат Будва - принцесата на Черна гора. С над 3500 &ndash; годишна история, Будва е едно от най-старите населени места на Адриатика. Будва е очарование, колорит, романтика! Тя е едно пленително място, което се запечатва трайно в сърцето на всеки с красивата си крайбрежна алея, нежния бриз на Адриатическо море и със сгушения в центъра на Будва - стар град, зад чиито крепостни стени криволичат малки, тесни улички, водещи до приятни малки кафенета и ресторанти (коноби), магазинчета, галерии и площадчета с ценни паметници от различни средиземноморски култури. <br /> Екскурзията включва посение на Старият град на Будва и разглеждане на църквата &bdquo;Св. Троица&ldquo;, катедралата &bdquo;Св. Йоан&ldquo; и Цитаделата. Желаещите могат да се качат на върха на Цитаделата откъдето се открива прекрасна гледка към близкият остров Св. Никола и цялата Будванска ривиера.&nbsp; <br /> <br />


<div style="text-align: center;"><img height="182" width="276" alt="" src="http://www.emeraldbg.com/img/upl/image/montenegro/excursion-boka-bay-lady-on-the-rock.jpg" /><img height="178" width="270" alt="" src="http://www.emeraldbg.com/img/upl/image/montenegro/montenegro2a.jpg" /><img height="182" width="276" alt="" src="http://www.emeraldbg.com/img/upl/image/montenegro/boka%20-%20Copy%20(2).jpg" /></div> <div style="text-align: left;"><strong>Цени:</strong> възрастен - 25 евро , дете до 12 г.- 15 евро<br /> <strong>Цената включва: </strong>Транспорт с автобус от хотела до Котор и Пераст и&nbsp; екскурзовод на български/руски език.<br /> <strong>Цената не включва: </strong>Лични разходи, входни такси за посещаваните обекти.<br /> Бока Которска е уникален природен обект, който ще ви остави без дъх. Великолепният контраст на синьото море и стръмни планини прави залива един от най-красивите фиорди в света. Но Бока Которска не е само фантастична природа и атрактивна туристическа дестинация. Наричат Котор още невесттата на&nbsp; на Адриатика, заради пленителната красота на това място. От 1979 г. Котор е включен в Списъка на ЮНЕСКО за Световно културно наследство, благодарение на своите културни, исторически и архитектурни ценности. Екскурзията включва посещение на Стария град, морския музей и много други сакрални и граждански сгради.<br /> <br /> Пераст е най-малкото градче в Которския залив, където ще имате възможност да посетите дворци, крепости и музеи, построени в бароков стил. Пераст е град с силно изразено венецианско влияние. В близост до града се намират 2 малки острова: Свети Георги и Богородица на Скалата. До стровите се стига с лодка. На остров Свети Георги има църква със същото име, датираща от 12-ти век и гробището Пераст, това е причината, поради която на острова също се нарича и Остров на мъртвите. Островът Богородица на скалата е изкуствено построен през 1630 г.&nbsp; от жителите на Пераст остров и е с големина от 3000 кв. м. Той е изграден от стари кораби и камъни, струпани около канара. Според легендата, рибари от Пераст открили чудотворна икона на Богородица с младинеца на тази скалата, която еизползвана за основа на острова и където е построена една от най-пищните църкви в ортодоксалния свят. Изграждането на острова и църквата продължава повече от два века.</div>


<div style="text-align: center;"><img height="182" width="276" alt="" src="http://www.emeraldbg.com/img/upl/image/montenegro/excursion-mini-montenegro-cetinje-monastery.jpg" /><img height="182" width="276" alt="" src="http://www.emeraldbg.com/img/upl/image/montenegro/minitour.jpg" /><img height="182" width="276" alt="" src="http://www.emeraldbg.com/img/upl/image/montenegro/minimontenegro%20tour2.jpg" /><br /> &nbsp;</div> <div style="text-align: justify;">Цени: възрастен 28 евро; дете до 12 г. &ndash; 17 евро. Цената е валидна при минимум 18 човека.<br /> Цената включва: транспорт и лицензиран местен екскурзовод /руски, английски, черногорски език/.<br /> Цената не включва: вход за двореца на крал Никола и манастира Св.Петър Цетински &ndash; 10 евро, Етнографски музей &ndash; 2 евро, туристическа такса за посещение на Цетине &ndash; 1 евро.<br /> Обиколката на Черна гора е предназначена за туристи, които искат да се докоснат до историята&nbsp; на Черна гора. Посещава се старата кралска столица - Цетине, която е религиозен и културен център на Черна гора. Там ще имате възможност да посетите манастира Св. Петър Цетински, където се съхраняват някои от най-ценните християнски реликви - дясната ръка на св. Йоан Кръстител, части от Светия кръст и реликви на Св. Петър Цетински. Цетине се нарича още град на музеите, разхождайки се из центъра на града, на всяка крачка ще видите доказателства за славното миналото на града и държавата. Дворецът на крал Никола е една от най-известните туристически забележителности, а в близост се намира и галерията на изкуството, където ще можете да видите&nbsp; творбите най-популярните художници на Черна гора.<br /> Пътуването продължава до селището Нейгуши - родното село на династията Петрович. Там ще имате възможност да дегустирате традиционни местни специалитети: сирене, домашно приготвена пушена шунка и мед. След това, спускайки се към Бока Которска, ще се насладите на прекрасен изглед на серпентините на планината Ловчен. Ако се интересувате от история и недокосната природна красота, то вие ще се насладите на това пътуване.</div>


<br />


<br />